3 Bästa Antivirusen med Gratis Inbyggd Föräldrakontroll i 2024

Uppdaterad: 8 februari 2024
Katarina Glamoslija Katarina Glamoslija
Uppdaterad: 8 februari 2024

Medan vår fullständiga lista över de bästa antivirusprogrammen inkluderar sex alternativ, har listan nedan bara tre. Varför? Eftersom bra föräldraskydd inte är en självklarhet. Och medan många kanske erbjuder tjänsten var det bara en handfull som lyckades bra i våra test. Barn kan enkelt stöta på åldersbegränsat innehåll, cybermobbning, lurendrejare och webbplatser fulla av malware medan de är online, och därför är det viktigt att se till att ditt antivirusprogram är bra nog för att skydda dem.

Trots dessa risker skulle de flesta föräldrar vara överens om att förbjuda barn från att använda datorer och mobiltelefoner helt och hållet inte är svaret. Vi vill att våra barn ska vara en del av den digitala världen, men vi vill också att de ska vara säkra under tiden.

Så vad är lösningen? Att investera i ett antivirus med föräldrakontroll som faktiskt fungerar är nyckeln. Ett hyggligt antivirusprogram kan göra mycket mer än bara skydda dina enheter från malware. Det gör det också möjligt för dig som förälder att filtrera vilka webbplatser och innehåll som kan nås på internet, så att du kan känna dig säker i att låta dina barn använda det.

Eftersom vi tar barnsäkerhet på allvar har vi sammanställt en lista över topp tre antiviruslösningar med föräldrakontroll som gör att du kan övervaka dina barns onlineaktivitet, driva igenom husregler och lära ut bra digitala vanor.

Här är våra bästa val:

1. Norton Security Premium

Varför vi rekommenderar Norton Security Premium:

  • Utmärkt bevisat skydd mot malware och osäkra webbplatser
  • Avancerad föräldrakontroll med detaljerad rapportering och granulär kontroll
  • Säkra upp till 10 enheter, så bra för stora familjer
  • Skydd över flera enheter; PC, Mac, iOS och Android
  • Lätt att använda

Liksom alla andra antivirusprogram, bekämpar Norton Security Premium (se våra användarrecensioner) hot som spyware, malware och identitetsstöld. Det skyddar din data under online-transaktioner och blockerar osäkra webbplatser. Men det som skiljer det från mängden är den lättanvända webbportalen med full föräldrakontroll – perfekt för till och med de minst teknikglada föräldrarna – och möjligheten att säkra upp till 10 enheter i taget, vilket är bra för stora familjer.

Faktum är att Norton Security Premium förmodligen är ett av de mest prisvärda antivirusen med föräldrakontroll för familjer. Eftersom det ständigt förbättras blir du också garanterad det mest aktuella antivirusskyddet.

Föräldrakontrollfunktioner i ett Nötskal

  • Övervaka webbplatser – Få uppdateringar om de webbplatser som dina barn besöker så att du kan blockera de som är skadliga och olämpliga
  • Övervaka appar – Ha uppsikt över apparna dina barn laddar ner, med möjligheten att godkänna eller blockera dem
  • Övervaka sökningar – Se vad dina barn söker på sina enheter
  • Övervakning av sociala medier – Håll koll på vem som kan kontakta dina barn och vilket innehåll som kan delas med dem på sociala medier
  • Ställ in tidsgränser – Hantera vilka tider på dagen eller i veckan som dina barn kan komma åt Internet
  • Detaljerade rapporter – Se när dina barn går online och vad de gör via e-postrapporter eller föräldrakontrollportalen

Skydda dina barn med dessa Norton Deals >>>


2. Kaspersky Total Security

Varför vi rekommenderar Kaspersky Total Security:

  • Kaspersky Safe Kids föräldramjukvara
  • Platsspårning (geofencing) låter dig övervaka ditt barns plats i realtid
  • Granulära kontroller för app och webbanvändning
  • Blockera opassande innehåll från sökresultat på Google, Bing, Yahoo! och Yandex
  • Tillgängligt på Windows, Mac, iOS och Android-enheter

En av de bästa funktionerna i Kaspersky Total Security (se användarrecensioner) är att det innehåller Kaspersky Safe Kids-modulen ( Finns också som en fristående produkt.) Det gör alla vanliga saker du kan förvänta dig av ett bra antivirusprogram, som att blockera visst innehåll och applikationer och ge detaljerade rapporter om vad ditt barn söker online för att flagga farliga ämnen som alkohol, droger eller vapen. Men i motsats till många andra antivirusprogram kan du ange tidsgränser (efter vilka ditt barns internetåtkomst kommer att blockeras) på en enhet eller för enskilda appar.

Ännu bättre är att det tillåter geofencing, vilket innebär att du kan övervaka ditt barns geografiska läge i realtid. Du kan välja områden på en karta där du förväntar dig att ditt barn ska vara och ange de tider du förväntar dig att de är där. Om ditt barn rör sig utanför den angivna zonen eller till en plats du har angett som otillåten, kommer du att få ett meddelande i realtid.

Föräldrakontrollfunktioner i ett Nötskal

  • Platsbaserade varningar i realtid – Få automatiska meddelanden om ditt barns plats och varna om något misstänkt händer
  • Hantera internet och appanvändning – Blockera vissa webbplatser och program så att dina barn inte kan använda dem
  • Sätt tidsgränser – Kontrollera dina barns tidsanvändning globalt, per enhet eller app
  • Övervaka sociala medier – Övervaka de offentliga inlägg som dina barn har tillgång till på sociala medier

Skydda dina barn med dessa Kaspersky Deals >>>


3. Bitdefender Total Security

Varför vi rekommenderar Bitdefender Total Security:

  • Förstklassig föräldrakontroll
  • Mobil och PC-skydd
  • Utmärkt social media övervakning
  • Platsspårning så att du kan övervaka dina barns position

Bitdefender Total Security (se användarrecensioner) har alla viktiga föräldrakontrollfunktioner, till exempel åtkomstschemaläggning, platsspårning, webbövervakning och blockering, samt möjligheten att begränsa specifika appar. Men det är avancerade funktioner som kontroll över telefonkontakter och geofencing som gör Bitdefender till ett utmärkt val.

Vad Bitdefender gör bäst är sin övervakning av sociala medier i toppklass. Den täcker alla stora plattformar och aktiviteter för att hålla dina barn säkra på sociala medier. Allt du behöver är att installera Bitdefender på dina barns enheter och ställa in deras profiler. Sen kan du övervaka all deras aktivitet.

Föräldrakontrollfunktioner i ett Nötskal

  • Spårningsvarningar – Få aktuella meddelanden om ditt barns plats
  • Kontroll för telefonkontakt – Övervaka vem som kan nå ditt barns telefon
  • Kontrollera innehåll och appar – Bestäm vad dina barn kan och inte kan komma åt online
  • Stabil rapportering – Bli meddelad om vad ditt barn gör online
  • Superb spårning för sociala nätverk – Övervaka dina barns aktiviteter på alla sociala nätverksplattformar och kontrollera saker som vänförfrågningar, bilder, videor, kommentarer och sekretessinställningar

Skydda dina barn med dessa Bitdefender Deals >>>

Avslutande Tankar

Det här är våra tre bästa val för ett antivirusprogram med föräldrakontroll. Vilket som helst av de ovanstående kommer att vara ett utmärkt tillskott till ditt hushåll, vilket ger dig lugn och säkerställer att dina barn kan gå in i den digitala världen på ett säkert sätt. Om du tycker att något saknas från listan, fråga oss gärna i kommentarerna nedan.

Jämförelse av de bästa antivirusprogrammen med föräldrakontroll

Antivirus Skärmtid / Appanvändningsgränser Platsspårning Geostängsel Innehållsfiltrering YouTube-kontroller Facebook-övervakning
1. Norton Ja Ja Nej Ja Ja (endast webbplats) Ja (endast Windows)
2. Kaspersky Ja Ja Ja Ja Ja (webbplats och app) Ja
3. Bitdefender Ja Ja Ja Ja Nej Nej
Listorna som visas på den här webbplatsen är från företag som den här webbplatsen får ersättning från och en del är delägda av vårt moderbolag. Detta påverkar: ranking och hur listorna presenteras. 
Läs mer
Om Författaren
Katarina Glamoslija
Katarina Glamoslija
Innehållschef
Uppdaterad: 8 februari 2024

Om Författaren

Katarina Glamoslija är innehållschef på SafetyDetectives. Hon har nästan ett decennium av erfarenhet av att undersöka, testa och granska cybersäkerhetsprodukter och undersöka bästa praxis för onlinesäkerhet och dataskydd. Innan hon började på SafetyDetectives var hon innehållsansvarig och chefredaktör för flera recensionswebbplatser, inklusive en om antivirusprogram och en annan om VPN-tjänster. Hon har även jobbat som frilansskribent och redaktör för tekniska, medicinska och affärsrelaterade publikationer. När hon inte är en "Safety Detective" kan hon hittas på resande fot (och skriver om det på sin lilla reseblogg), leker med sina katter och tittar på kriminalserier.